Cubicus, UTwente

Portfolio Categories: Interieur en Revitalisatie

Gebouw Cubicus is één van de structuralistische hoogtepunten op de campus van de Universiteit Twente. De huidige bewoner van het gebouw, de faculteit BMS is gefuseerd met de faculteit M&B. Die faculteit is de gebruiker van het gebouw Ravelijn, dat ik samen met Hylke Gjaltema in 2011 op de campus heb gerealiseerd. In sfeer en uitstraling willen beide faculteiten op elkaar aansluiten. In een gefaseerde operatie wordt het interieur van gebouw Cubicus nu vernieuwd naar een meer open situatie met ‘studielandschappen’ voor de studenten en ‘servicecorners’ voor ontmoeting. Ook wordt de ontvangst in de faculteit aangepakt met een nieuwe servicedesk en een lichtere entree.

Met respect voor de bestaande vormgeving en in vormentaal aansluitend bij de ontwerpprincipes van het gebouw Ravelijn blijken de nieuwe ingrepen direct na oplevering zeer populair bij studenten en staf.

Ontwerp: MAS architectuur Projectarchitect: Marcel Barzilay en Haroen Martens Opdrachtgever: Facility Management, Universiteit Twente