winkelcentrum en appartementen, Veldwijk-Noord

Portfolio Categories: Utiliteitsbouw en Woningbouw.

Veldwijk Noord, winkelcentrum en appartementen

 

MAS architectuur heeft in 2010 de meervoudige selectie gewonnen voor het ontwerpen van een buurtwinkelcentrum met woningen in Veldwijk-Noord te Hengelo. Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen bv. is de opdrachtgever voor MAS. Woningcorporatie Welbions is de initiator van het project.

 

Veldwijk-Noord is een herstructureringsbuurt in de wederopbouwwijk de Berflo Es. Naast de aanpak van de woningen komen in het hart van de wijk een aantal nieuwe voorzieningen waaronder een school en een buurtwinkelcentrum. Een brede school en een multifunctionele accommodatie zijn in aanbouw. De oplevering hiervan is samen met het nieuwe Watertorenpark medio 2014.
In het nieuwe winkelcentrum is in de eerste fase ruimte voor 2000 m² winkels, 42 wooneenheden, en een stallingsgarage. In de tweede fase wordt daar nog ca 1000 m² commerciële functies, ca 900 m² dienstverlening en ca. 58 appartementen aan toegevoegd.

Het gebouw is aan de Kuipersdijk gelegen, een belangrijke verkeersader in de stad. Het winkelcentrum functioneert als icoon. De twee geplande torens verankeren het gebouw in de wijk en leggen de relatie met het tegenoverliggende FBK-stadion, ook een icoon in de wijk.

 

Het project wordt in BIM uitgewerkt.

Ontwerp: MAS architectuur Ontwerpteam: Rob Beerkens en Marcel Barzilay Opdrachtgever: woningcorporatie Welbions Artist Impressions: UbikMh